Over mij

Na jarenlang als modeontwerper gewerkt te hebben in Nederland, Italië en India, volg ik nu mijn passie voor eco printen en het op natuurlijke wijze verven met bladeren, kruiden en andere plantaardige materialen. Ik ben opgegroeid in de natuur en in de oude en wilde tuin stond een grote walnootboom die mij altijd heeft gefascineerd. De bast, de noten, de bolsters, maar vooral de bladeren waren een natuurlijk onderdeel van mijn jeugd. Ook de vele reizen met mijn familie naar grotten om grottekeningen te bekijken, en de reizen om fossielen en mineralen te zoeken spelen nog steeds een grote rol in de afbeeldingen, prints en structuren die ik maak. Op latere leeftijd ben ik door mijn langdurige verblijf in Italië, India en China geïnspireerd geraakt door de landschappen, de crafts en de cultuur.

Als stof ontwerper doe ik alles met de hand, het is een zogezegd slow-print-proces.. Het sap van bladeren en stelen gebruik ik om patronen en vormen op wol of zijde te drukken. Deze bladeren vind ik in parken en tuinen van Amsterdam, in de natuur van Nederland en soms ook het buitenland. 

Walnootbladeren en Eucalyptusblad zijn mijn grote liefde en daarom een belangrijk onderdeel van mijn eco print kunstwerken. Het eco printen en het natuurlijke verven van stoffen gebeurt via een langdurig proces van koken en stomen, zodat de kleuren van de planten gefixeerd zijn op de stof. Dit vergt veel geduld, tijd en aandacht. De combinatie van bladeren in patronen is steeds anders waardoor elk kunstwerk origineel en uniek is. Voor het verven van effen vlakken maak ik veel gebruik van reststromen zoals bijvoorbeeld avocadopitten en avocadoschillen, uienschillen en de schil van de granaatappels. Dit is een duurzame manier van slow fashion bedrijven die heel goed bij mij past.

Extraordinary Experiences

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Core Values

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Scroll to Top